Hemma i Skövde.

Det kändes så himla bra när jag rullade förbi Aspö och ner för backen ner i den lilla dalen. Jag såg Havstena och höghusen vid Lillegården direkt och det såg så otroligt mysigt ut.
Nu saknar jag Sthlm något så förbenat. När jag var däruppe var tjatet från föräldrarna något som gnagde i mig, vi rök ju ihop fler än fem gånger under mina fem dagar, men vi skrattade säkert lika många gånger också. Jag behöver visserligen inte bo hos mamma och pappa mer nu, jag får bo hemma hos Nicke i hans fina hus. Det här var sista gången som jag i alla fall var "tvungen" till det.

Stockholm - Skövde. Stockholm - Skövde. Däruppe har man inget att skylla på längre. Om jag inte hittar vägen någonstans här, så kan jag skylla på att jag är från Stockholm. Hittar jag inte däruppe har jag missat en del i uppfostran. Men allt man kan göra! Ja, man kan göra allt härnere också. Men att åka på Allsång blir ett dygnsprojekt istället för fyrtiofem min med tåg. Samma sak med konserter. Men däruppe har jag ingen fröken K. Ingen Sanna att köra Rederiet med. Vilken tur att det är ett tag kvar innan jag flyttar tillbaka.

Dag två i Sthlm.

Idag har jag hunnit med massor. Jag gick upp ganska tidigt och insåg att raka benen är ett måste innan jag lämnar huset. Med det avklarat ringde jag Alex som får vara min levande GPS när jag ska försöka hitta i stan med bil. Jag själv har ju fullt upp med att köra.
Vi hade ett äventyr i Skärholmen, sen Kungens Kurva och där träffar vi hennes mamma och mormor. Kära mormor! Hon bjöd hem oss på fika och vi löd. Tillbaka till Rönninge och fika där, himla trevligt. Jag blev alldeles solbränd, men äntligen lite pigment på denna kropp! Inte en dag för sent.
Alex och jag "hjälpte" min mamma att tvätta. Sen åt vi thaimat hemma och efter det skjutsade jag henne hem till Tumba. Där blev vi kvar ett tag medan Fredrik hyllade MIN FINA BIL vi började snacka med släkten i huset.

Fan vad kul det är i Sthlm! Nästan heela dagen!

Första dygnet i Sthlm.

Det första dygnet kan inte ha varit mer lyckat än vad det blev. ALLA tycker att min bil är jättefin, de gratulerar mig och säger att jag kör bra. Min granne mitt över är allra mest stolt, för han ville ha exakt en sådanhär bil när de var nya, men valde bort Greyline till slut bara för att den var dyrare. Och så kommer granntösen med den! Han kramade på mig och sa:
- Du har ju stoora stereon också! Wow Lottie!
Han rabblade om allt som kom med denna skapelse då det begav sig och jag erkände att allt jag vet kommer från boken i handskfacket. Så grymm är jag på bilar.

Nisse fyllde år igår så jag gick över för att fira och käka god thaimat. Även där var min bil och mitt körkort hyllat. Dragkroken intresserade Marianne :).
Alex ringde och undrade om jag hade lust att svänga förbi och inte säger man väl nej till det. Bara runt hörnet. Jag hade lovat att vara nykter så Nicke hade taxi idag. Jag har mina år av samhällstjänst efter att ha tjatat på honom att köra mig till både stall och andra grejer. Payback time!

Alex bodde fint och tyckte att min bil luktade gott. Senare kom vi fram till att det var min parfym :P.

Jag sitter just nu och väntar på dessa hantverkare som ska fixa i mammas och pappas badrum samt ute i trädgården. De lägger om plattorna utanför huset samtidigt, smart drag. Man ska ALLTID börja med två projekt samtidigt - näästan hela dagen! Pappa sa att de skulle vara skitsnygga, så jag kan inte göra annat än vänta och se efter. Spännande.. nästan hela dagen :D.

Försäkring forts.

Jag hittade ett fel i den bekräftelse jag fick för den försäkringen jag tecknade med den knasige André förra veckan. Jag ringde idag för att fixa till det. Först svarade han inte, men jag tänkte inte ge upp. Jag ringde en andra gång och då svarade en Peter i hans telefon. Han började trixa med allt och hann kommentera att jag fyllde år 4 dagar före honom. Han ringde upp strax därefter och fixade till det som var fel. Snabbt avklarat.

Efter en stund ringer min telefon, dolt nummer.
- Lottie.
- Hej, André från Insplanet.
- Tjenixen.
- Hej tjenixen. Du kan ju inte ringa utan att säga något.
- Jag sa något till han som svarade.
- Vem var det som svarade?
- Någon Peter.
- Peter, jahaja.
- Hur kan du se att jag ringde? Har du en såndär jäkla nummerpresentatör?
- Ja, du ringde ju på mitt direktnummer.
Vi pratade om varför jag ringde och han ville dubbelkolla bara för att, även fast han sa tidigt att allt var klart. Jag berättade att tre olika försäkringsföretag ringde mig i torsdags bara för att han hade varit inne och jämfört priser på deras hemsidor med mitt personnummer.
- Pissade du på dom?
- Ska jag pissa på dom?
- Ja, du har ju det bästa priset, så du ska bara pissa på dom.
- Då gör jag det.
- Hade du någon mer fråga? Och nej, jag har inte hår på bröstet.
- Har du inte det? Men det är ju klart, du är ju typ 13 år.
- Aa, jag är 13 år.. Verkligen.
- 13 år och jobbar redan! Duktig pojke.
- Ahh (mummlar järnet). Jag bor i alla fall kvar i Sthlm!
- Jag har världens finaste bil!
- Du.. min chef säger att jag måste lägga på om du inte har någon relevant fråga att ställa. Typ nu.
- Nej, det har jag inte. Jo förresten. Hur fan kan du stavas med H i Pehrson?
- Det står inte så i stambokföringen, men min farfar ville se adlig ut, så han bytte.
- Coolt.
- Du, jag måste gå och bråka med min VD nu. Ring om det är något. Duktig du är som går igenom det finstilta i din försäkring.
- Ja, jag gick igenom det som stod med tjock text.
- Okej, det var det som var roligt?
- Ja, det och bilderna.
- Fanns det bilder?
- Nää, men jag låtsas. En André utan hår, 13 år, naken.
- Kan du fantisera fram den bilden så är jag stolt över att få ha sålt en försäkring till dig.
- Ja, och jag kan aldrig mer sova gott.
- Duuu! Jag måste fan lägga på nu.
- Ha det!
- Haha, det samma.  Ring om det är något!
- Hej hej.

Att bråka med en fluga.

Samtidigt som jag backade ut min bil från parkeringen för första gången i torsdags så kom det in en fluga genom rutan. Jag höll på att bli galen, men tänkte att den kanske försvinner snart. Igår bråkade jag med den och fick ut den genom rutan, men den flög in igen. Aja, fortsätt bo här ditt jävla flughelvete.
Idag störde han mig när jag körde runt i stan. Han satte sig på ratten och på armarna och ville distrahera mig järnet. Jag parkerade och bestämde mig för att få ut honom. Till slut, efter en lång kamp, lyckades jag.

Det är nu jag skulle vara som Dr Doolittle, kunna prata med djuren. Han kanske hade något viktigt att säga, därför han vägrade flyga ut. Han kanske kunde spå in i framtiden och berätta vem jag ska gifta mig med. Eller säga åt mig att åka till Sthlm och dumpa bilen där, för den är inte bra för mig. Eller be mig om en näsduk, för han kanske var förkyld.

Nu är vi i alla fall kvitt, på gott och ont. You never know.

Midsommar -09.

Draken har ont i sin tass. Hon får sex tabletter per dag varav fyra är smärtstillande. Hon är inlindad i bandage, så det ser nästan ut som ett tennisracket när hon får för sig att vifta med den. Detta övertygade mig om att jag skulle vara nykter på midsommar och köra fulla människor istället.
Jag hämtade upp Lina i MIN JÄTTEFINA BIL och vi åkte till Sanna. Där satte vi fart på maten och snackade skit. Efteråt var vi tvungna att få fart på Lina, hon vågade inte riktigt göra som Lottie och Sanna brukar göra. Och nu när jag var nykter, var ju hon tvungen att hedra systerkoden och hälla i sig min vinflaska jag lämnade sist. Jag spelade ölspelet med brudarna och Lina förlorade hela tiden. Hon drack och drack och drack och det märktes att något började snurra uppe i hennes huvud. Sen blev det singstar och resten av kvällen innehöll ett ordentligt tjejsnack. "Jag har aldrig.." får tjejer att prata!

Lina sluddrade järnet och fick mig att krypa på golvet av skratt. "Definift" var en av de bättre orden. Och att hon berättar samma saker två gånger direkt efter varandra. Flera gånger kunde vi fylla i meningarna åt henne och hon blev lika förvånad varje gång att vi visste vad hon skulle säga. Shit vad roligt jag hade.

Sanna skulle upp och jobba kl 7 imorse, så vi drog oss tillbaka vid 1. Jag körde Lina hela vägen till dörren, för hon hade lite problem att gå. Så fort hon skrattade tog hon snedsteg. Hon tackade för skjutsen säkert fyra gånger och sa att hon hade haft jätteroligt. Det tror jag på, men nu börjar hon jobba alldeles strax, så då får vi se hur hon mår :D.

Så min första midsommar på fyra eller fem år som jag är nykter. En ny upplevelse, men ååååå andra sidan har jag VÄRLDENS FINASTE BIL!

Tecknande av Volles försäkring.

Jag har nog varit med om den mest sjuka försäkringsteckningen som någonsin genomförts. Lottie och Kaisa sitter på nätet och ska jämföra bilförsäkringar innan kl 18, då jag skulle få hem bilen. FÖR LOTTIE HAR KÖPT BIL! I alla fall. Jag skriver in regnumret på nätet och massor av uppgifter, vilket fröken K undrade varför de skulle ha. Jag tänkte inte ens på det, så jag skrev i alltihop. Jag får ett resultat som är någon tusenlapp billigare än förslaget på Swedbank, så jag funderar på hur jag ska kunna teckna den på det nya stället. Det hinner inte gå ens tre minuter innan min telefon ringer. Jag antog att det var Swedbank eller snubben JAG KÖPT BILEN av och svarar. Jag uppfattar inte namnet eller vad han ringer ifrån förrän han börjar snacka om en Ford som man slutade tillverka för typ 20 år sedan. Då hajade jag till och insåg att det var från det företag som jag jämförde alla bilförsäkringar hos. Vi kom fram till att jag hade skrivit fel ordning på bokstäverna i regnumret och sen var det igång.

Jag vet inte hur det hela började, men jag berättade för Kaisa att det var det där företaget och att dom var idioter som ringer upp en direkt efter man skrivit in sig. Han svarade upp och efter en stund var han både idiot, konstig och bög. Jag var långsammare än hans farmor Agda i norrland på att leta fram papper, och jag flyttade ifrån Sthlm för att jag inte pallade med tempot som är där.
- Så jag jobbar på McDonalds för att jag inte pallar med tempot, medan du sitter på din röv och läser papper hela dagarna!

Kaisa, som satt bredvid hela tiden, skrattade med och undrade väl hur fan det här hände? Det var många svordomar, öknamn och så stötte vi lite på hans chef. Han hade tydligen lite käkben och André, som försäljaren hette, hade inget hår på bröstet. Han har dessutom legat med hela mitt nya försäkringsbolag för att ge mig den rabatt jag fick. Han kallade mig älskling, men vi var både överens om att det var alldeles för tidigt i vårt förhållande. Han har inte ens kallat mig för mums-mums än, då kan man inte raskt gå över till älskling direkt.

Efter mycket om och men har jag i alla fall en försäkring. Både hem och till bilen. MIN BIL. När vi avslutat samtalet och jag har fått mina mail, så ringer det igen.
- Ja, hej det är André igen.
- Men vad fan, nu får du väl sluta ringa!
- Men jag fick inte nog! Jag råkade skicka fel..
Kaisa börjar asgarva där hon satt, långt långt bort från mig. Vi kunde knappt sluta skratta, men han rättade till det. Jag undrade om vad jag behövde spara av allt det här och han svarade:
- Mitt direktnummer, om det skulle vara något.

PAAAAAH! Not so much!

Glömde..

Jag glömde säga att jag inte kan sova heller. Jag har varit vaken sen kvart över tre och har kollat på bilar. Det finns så fina! Och så skulle jag dricka te, men den står fortfarande och drar, så det kanske jag inte hinner innan jag vill försöka somna om.

Idag ska jag till banken och fixa inför bilköp, kolla försäkringar och sen äta lunch med ett gäng coola brudar. Och kanske Lenny. Sen ska jag jobba stängning också, första gången på två veckor. Jag gillar stängning. Speciellt nu när jag snart har bil också.

Lottie och en bil sitting in a tree! Blir det en Volvo ska han få heta Volle. Juste, en HAN! Efter både Maggan och Mona, då är det nog dags för en kille.

Det är mycket nu.

Många saker händer här och man hinner inte ens komma ihåg hälften när man väl satt sig här för att skriva ner det.

Lottie har i alla fall tagit körkort, om nu någon missat det :D. Och hela tiden har jag varit inställd på att köpa en Renault Megane - min älsklingsbil. Men världens bästa Jocke fick mig att inse annat när det kom till den här biten med hästsläp och hur mycket jag faktiskt får dra med B-behörigheten, så länge man har rätt bil. Några tusenlappar till på en äldre V70 är billigare än att punga ut med en BE-behörighet. Så ingen Megane här, inte. Nu är fan siktet inställt på en V70 - det går fort i hockey!

Dagen då det skedde, 12e juni -09, kom Kaisa och Maria oannsonserat till Vägverkets parkering och tutade satan. Lottie, som står ute i ösregnet och är lycklig som få, tror att det är någon idiot på vägen som ska krocka ända tills jag ser ett sött ansikte titta på mig ur en väldigt konstig vinkel. Damen parkerar och kliver ur, Lottie studdsar fram och berättar att hon klarat det och damerna hoppar sedan tillsammans runt i regnet. Aaaaaalldeles dyblöta flickor, men ack så lyckliga!

Jag hade en riktigt trevlig kväll ute i lördags också. En liten avslutningskväll för den tid jag haft Marie härnere (HON TOG OCKSÅ KÖRKORT 12e JUNI -09!). Sanna och Lottie på hugget och träffar på två G4S-snubbar som de drar med sig till sitt bås. Okej, JAG hämtade dom för jag är så mycket modigare än Sanna! HA! Den ena, Leif, var en Lottie i killformat. Sittandes bredvid varandra flummade vi järnet och sjöng vackert till alla låtar som de andra folket där försökte dansa till. Den andra snubben har väl antagligen en unge hemma som han försöker lära snacka, för det var jävligt mycket upprepningar.
- Duuuuuu kan va' din mamma!
- Men inte mamma! Hon har inget med det här att göra!
- Duuuuuu kan va' inget-med-det-här-att-göra!
- Håll käften!
- Duuuuuu kan va' håll-käften.

Monotomt och bra, han gjorde det tillräckligt många gånger att det faktiskt var roligt först, sen tråkigt, sen roligt, sen skitroligt. Och man säger ju att upprepning är inlärningens moder. Det hörde jag i en tv-debatt idag. Så det så!

Min, min, min!

You're the color of the sky
reflected in each store-front window pane
You're the whispering and the sighing
of my tires in the rain
You're the hidden cost and the thing that's lost
in everything I do
Yeah and I'll never stop looking for you
In the sunlight and the shadows
and the faces on the avenue
That's the way love is

RSS 2.0